Solluk czytałem że liście muszą być suche zanim wsadzisz do akwa - te wydają mi siętak prosto z dworu włożone. Napiszesz coś więcej?
Tuptus u mnie też strasznie wolno chodzą - ażpatrzyłem na jakim to jest serwerze i tam żeby tak chodziło... ale z tego co widzę jak odpalić zoom to robione jest chyba w 20MPx.... nie sprawdzałem dokładnie. I stąd tak wolno chodzi....
Solluk jak długo masz te rybki i ile mniej więcej mają cm?
A odnośnie żarłoczności to moje 4 ryby jedzą narazie dziennie około:
- 1 kostka serca ze szpinakiem podzielona na 8
- około 3 kostek pojedyńczych ale takich grubych kryla mrożonego również dzielonego,
- około 20 krewetek mrożonych pokrojonych na 2 części, czasem na krzyża,
- około 5-10 sztuk 3-5cm stynek mrożonych,
- wymieniam też produkty powyżej na drewnjady, dżdżownice lub cośinnego żywego czasem rybka żywa, jakieś małże mrożone itp.
- na początku dnia zawsze rozkruszone hikari bo później to olewają a tak jak głodne to zawsze coś pomielą...
Oczywiście to w odstępach tak na 4-6 razy dziennie.
Zostawiają potem pełno syfu na dnie akwa (lipek odrazu w to wpływa i sięteż pożywia) a u Ciebie tego nie widzę a myślę że w młodym wieku ryb zanim osiągną swoje rozmiary to trzeba karmić na maxa, oczywiście nieczystości codzień zmiatam w 5 minut (10lwiadro i odmulacz a dolewam co 2-3 dni te 2-3 wiadra i raz w tyg podmianka 50%).
No i w niedziele głodówka