obie są w tym samym wieku prawdopodobnie, więc pomyślałam że skoro ciemna się wybarwia to i jasna powinna. Zgodnie z teorią promieniową jasna powinna być samcem, a ciemna samicą. Ciekawe czy sie potwierdzi.
Mam pytanie do znawców przedmiotu. Czy dorosła ryba odmiany dzikiej(nominatywnej) wylada tak jak na zdjeciu w arykule "Odmiany ryb",czy tes ulea dalszym przebarwieniom. Czy jest wogóle dostępna w handlu
Nie powinna się wybarwiać już bardziej - wówczas prawdopodobnie byłaby mieszanką z inną odmianą. Forma dzika jest dostępna w handlu, ale rybki ze zwykłych sklepów zoologicznych wyrastają zwykle na tigery, mieszanki z redem itp.
Jestem tu nowy także przede wszystkim witam wszystkich forumowiczów. Co prawda czekam na dostawę ryb z azji ale dziewczyna, w dobrych intencjach, chciała sprawić mi prezent i kupiła 6 takich maluchów, myślicie, że wyrośnie z nich coś fajnego czy to jakieś kundelki?
Rozbawiłeś mnie z tymi kundelkami
Rok z hakiem temu też miałem takie kundelki a dzisiaj mają ok 30 cm.
Nie wiem w jakim zbiorniku je trzymasz ale poczytaj trochę na forum wiedza się na pewno przyda.
Fajne maluchy i powodzenia w hodowli
Chodziło mi bardziej o to czy nie jest to mieszanka różnych odmian i jaka barwa z tego wyjdzie bo przygodę z pawiookimi dopiero zaczynam i nie znam się kto wie jak siedzą w 720 także narazie mają gdzie plywac
Osoby, którym padła dorosła pawiooka o w miarę proporcjonalnej budowie, proszone są o zrobienie jej zdjęcia i umieszczenie zapakowanej w torebkę ryby (koniecznie w pozycji wyprostowanej!) w zamrażalniku. Następnie proszę o skontaktowanie się z administratorem.
Portal pawiookie.pl poszukuje osób biegle posługujących się jednym z języków: angielskim, niemieckim lub też rosyjskim, w celu przetłumaczenia treści artykułów. Osoby chętne do pomocy proszone są o skontaktowanie się z administratorem.