czwartek, styczeń 21, 2021
Witamy w pawiookie.pl!
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Żywy pokarm
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: Żywy pokarm

Odp:Żywy pokarm 14/12/2010 09:41 #32027

Nie wiem jeszcze,jak miałbym zamontować prefiltr na wlocie tego urządzenia.
Filtr.jpg
  • Miniv
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 218

Odp:Żywy pokarm 14/12/2010 10:31 #32029

A po co na wewnętrznego mechanika pre filtr? Po to w środku jest aby te syfy łapał
  • dree
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 398

Odp:Żywy pokarm 14/12/2010 10:45 #32030

Kolega Adrian tak radził.Teraz pytam,co i jak - czy jest w tym sens?
Jakieś pomysły? Może włóknina do owinięcia sprzętu?
  • Miniv
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 218

Odp:Żywy pokarm 14/12/2010 11:39 #32031

Miniv napisał:
Kolega Adrian tak radził.Teraz pytam,co i jak - czy jest w tym sens?
Jakieś pomysły? Może włóknina do owinięcia sprzętu?


Eee wewnętrzny? Raz w tygodniu wypłukaj gąbkę w wodzie z akwarium (tą z podmiany) i powinno być ok. Dodatkowe pre-filtry na mechanika trochę mijają się z celem, nigdy jeszcze nie widziałem aby ktoś tak robił
  • dree
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 398

Odp:Żywy pokarm 14/12/2010 11:59 #32032

Niby tak ale moja żonka w krewetkarium musiała mieć na wewnętrznym prefiltr aby nie powciągało małych kreweci(na takim filtrze trzeba prefiltr bardzo często czyścić).
Nie wiem jak z małymi rybkami czy nie wciagnie.

Teraz ma podobną wielkością i pewnie marką kaskadę i też na wlocie prefiltr (tu dużo rzadziej czyszczony) a w środku nei czyszczone wcale.

Racja że na mechanika prefiltr - nigdzie o tym nie słyszałem chyba żeby nei dopuścić do wciągnięcia bardzo młodych i malutkich zwierzątek, czy to krewecie czy rybcie (no o pawice mi nie chodzi bynajmniej nawet te odrazu po urodzeniu są większe niż duuużo małych rybek).

Pozdrawiam
Adrian
  • corleone
  • Offline
  • Użytkownik (2 ostrz.)
  • MJ
  • Posty: 2603
Ostatnio zmieniany: 14/12/2010 12:00 przez corleone.

Odp:Żywy pokarm 14/12/2010 12:02 #32033

allegro.pl/filtr-zewnetrzny-h-100-kaskad...l-h-i1348354049.html

Ma cośpodobnego tylko kosztowało chyba coś koło 15zł + przesyłka i jest nie wiem czy pamiętam dokładnie coś około 250l/h do akwa max 60l.
  • corleone
  • Offline
  • Użytkownik (2 ostrz.)
  • MJ
  • Posty: 2603
Ostatnio zmieniany: 14/12/2010 12:03 przez corleone.

Odp:Żywy pokarm 14/12/2010 12:35 #32037

Jeżeli chodzi o małe rybki i krewetki to tak dałbym pre-filtr, sam założyłem na swoim ale akurat wlocie to zewnętrznego bo mi całe potomstwo wciągnęło. Jeżeli miałby służyć tylko zatrzymywaniu zanieczyszczeń to bym nie zakładał.
  • dree
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 398

Odp:Żywy pokarm 15/12/2010 17:27 #32061

Kupiłem mały kubełek, bo ten wewnętrzny to naprawdę porażka.
  • Miniv
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 218

Odp:Żywy pokarm 15/12/2010 19:04 #32065

Miniv napisał:
Kupiłem mały kubełek, bo ten wewnętrzny to naprawdę porażka.


To kompletny gniot. Mam taki i żeby była z niego korzyść to wywaliłem całą "biologię", gąbkę też tylko zostawiłem ten koszyczek który jest z tym zeolitem, usunąłem z niego dno żeby więcej się waty zmieściło i cały wypchałem watą. Robi u mnie za mechanika i muszę powiedzieć że nawet się spisuje.

Sam eheim2224 nie dawał rady wcześniej. A z tym jakoś nawet czysta woda jest

Odp:Żywy pokarm 16/12/2010 08:20 #32080

U mnie nawet za mechanika nie będzie robił,bo mimo tego,iż gówniany,
robi takie tornado w 40l,że gupiki większość energii zużywają na trzymanie
równowagi.Seksu im się nawet odechciało.
  • Miniv
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 218
Wygenerowano w 0.23 sekundy
Ważne
  • Osoby, którym padła dorosła pawiooka o w miarę proporcjonalnej budowie,  proszone są o zrobienie jej zdjęcia i umieszczenie zapakowanej w torebkę ryby (koniecznie w pozycji wyprostowanej!) w zamrażalniku. Następnie proszę o skontaktowanie się z administratorem.
  • Portal pawiookie.pl poszukuje osób biegle posługujących się jednym z języków: angielskim, niemieckim lub też rosyjskim, w celu przetłumaczenia treści artykułów. Osoby chętne do pomocy proszone są o skontaktowanie się z administratorem.