Parametrów nie znam gdyż nie posiadam testów akwarystycznych, jeśli będzie taka konieczność to się w nie zaopatrzę i podzielę się z wami wynikami, akwarium 200 l wiem że małe ale na razie musi być poza tym rybki jeszcze młode jedna 26 druga 24 cm, w akwarium są 2 pawiookie i 26cm Liposarcus pardalis, którego uratowałem od życia w 50l akwa w sklepie zoologicznym gdzie siedział około pół roku:(
Co do zatrucia azotanami to raczej wykluczone mówię raczej tylko z tego względu iż nie mam wyników testów by to potwierdzić, jednak dzisiaj po powrocie do domu obserwowałem rybki dość długo i nie zaobserwowałem nic podejrzanego a wody nie podmieniałem od ostatniego postu (ostatnio 3 dni temu).Zastanawiam się czy wczorajsze zachowanie ryby nie mogło być spowodowane przejedzeniem, wiem że małe pawiookie maja zwyczaj "kłaść" się po jedzeniu, lecz czy to odnosi się również do dorosłych osobników?
Zapomniał bym dodać że glonojad czasami wydala długie białe nitkowate odchody, czy to oznacza iż jest on nosicielem pasożytów układu pokarmowego, i czy jeśli tak to może zarazić pawiookie?