Witam wszystkich forumowiczów.
niedawno wpisałem się na zaszczytną listę członków tego forum, na dobry początek chciałbym pochwalić się moimi "maleństwami".
Para dobrana z grupy 6 sztuk. Mają ok. 3 lata. Bardzo płodni rodzice, tarło ok. 1x miesiąc. Niestety młode najdłużej udało mi się utrzymać przez 2 tygodnie. Może krótko ale za to jakie widowisko.
zbiornik : 300 l, 2 filtry zewnętrzne + hydroponika od niedawna, oświetlenie świetlówki Grolux, świetnie wybarwiają.
Poniżej kilka fotek mojego zbiorniczka.
Pozdrawiam.
Młode były i wkrótce znowu będą. Co z tego jeśli nie są wstanie przeżyć zbyt długo
Odnośnie wody :
Parametry (pH,KH,GH,Cl2,NO2)w normie, może trochę za dużo NO3, ale cały czas z tym walczę.
Młode karmie artemią z hodowli, rodzice też raczej opiekuńczy, dopóki dają rade to łapią narybek i przenoszą do gniazdka ale kiedy młode się "rozpłyną" po zbiorniku to 2,3 dni i po wszystkim. ?
Osoby, którym padła dorosła pawiooka o w miarę proporcjonalnej budowie, proszone są o zrobienie jej zdjęcia i umieszczenie zapakowanej w torebkę ryby (koniecznie w pozycji wyprostowanej!) w zamrażalniku. Następnie proszę o skontaktowanie się z administratorem.
Portal pawiookie.pl poszukuje osób biegle posługujących się jednym z języków: angielskim, niemieckim lub też rosyjskim, w celu przetłumaczenia treści artykułów. Osoby chętne do pomocy proszone są o skontaktowanie się z administratorem.