niedziela, wrzesień 24, 2017
Witamy w pawiookie.pl!
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Duże AKWARIUM w BLOKU!!!! , Jaki największy litraż????? Dot. AKWA POWYŻEJ 375l
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: Duże AKWARIUM w BLOKU!!!! , Jaki największy litraż????? Dot. AKWA POWYŻEJ 375l

Odp: Duże AKWARIUM w BLOKU!!!! , Jaki największy litraż????? Dot. AKWA POWYŻEJ 375l 19/08/2015 17:53 #49141

11 pieter ja na 5 xD
  • tratox
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 286

Odp: Duże AKWARIUM w BLOKU!!!! , Jaki największy litraż????? Dot. AKWA POWYŻEJ 375l 19/08/2015 18:22 #49142

Spokojnie, postaw tylko przy nośnych ścianach i będzie stał. Rysiek nie takie akwa ma w bloku i stoi wszystko Jak się boisz to zaproś lokalny klub kulturystów do siebie i niech ustawią się w miejscu gdzie ma być akwa, ilość osób dobierz wagowo do planowanego zbiornika i się przekonasz
  • tuptus
  • Offline
  • Użytkownik
  • :)
  • Posty: 2315

Odp: Duże AKWARIUM w BLOKU!!!! , Jaki największy litraż????? Dot. AKWA POWYŻEJ 375l 29/08/2015 18:25 #49158

Jest tak jak pisze Piotr stoi i dobrze stoi
Jest aktualnie
1400 lit +
400 lit sump +
250 akwarium na podmiany....to brutto.

Wszystkiego jak liczyłem razem ze, stelażem 2 tony na 250cm długości i 80cm szerokości.
Przyjęte jest ok. 400kg na 1m2 , ale to się powinno zliczyć cały strop.

U mnie to jest pikuś, ale z tego co słyszałem są lepsi kozacy ode mnie i takie akwaria plus masa innych stoi latami i to w blokach z "wielkiej płyty"

720 możesz stawiać nawet dwa nad sobą


DSC01228.JPG
  • Rysiek
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 1182
Pozdrawiam
Paweł rysiek Rycharski

youtu.be/QZ9rgR5PpRM
Ostatnio zmieniany: 29/08/2015 18:26 przez Rysiek.

Odp: Duże AKWARIUM w BLOKU!!!! , Jaki największy litraż????? Dot. AKWA POWYŻEJ 375l 29/08/2015 22:27 #49159

Ja też chciałbym żebyście się wypowiedzieli czy mogę bez obaw w mieszkaniu z wielkiej płyty z lat 70 w 4 piętrowym na 4 piętrze, w jednym pokoju wzdłuż ściany, która nie wiem czy jest nośna, bo ma tylko około 15cm szerokości i oddziela dwa mieszkania, postawić trzy akwaria. Chciałbym jedno przy drugim postawić 3 akwaria 120x50x60, 120x50x60, 130x50x60 i pod jednym stelażem jeszcze dać akwarium 70x50x50. Pod stelażami zrobić szafki jakieś, plecami do tego wszystkiego była by odwrócona kanapa tak, że akwaria były by z tyłu za głowami. Naprzeciwko tej ściany jest ściana na pewno nośna, bo jest zewnętrzną ścianą budynku, niestety według żony tam muszą stać meble i telewizor, pokój ma 4,7m na 4,7m. Ta moja ściana na rysunku technicznym jest niby narysowana jako nośna, ale nie wiem czy mogę w to wierzyć, 15cm wziąłem stąd, że to niby ta sama grubość, co futryna drzwi wejściowych mieszkania, a ściany nośne widzę, że są grube na 24cm.
  • krzyś
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 239

Odp: Duże AKWARIUM w BLOKU!!!! , Jaki największy litraż????? Dot. AKWA POWYŻEJ 375l 30/08/2015 08:13 #49160

Skoro jest zaznaczona jako nośna to widocznie tak jest i możesz śmiało stawiać.
Rozumiem że rysunki techniczne oglądałeś w spółdzielni mieszkaniowej czy co tam jest?
Bloki 5cio kondygnacyjne były budowane z tych samych elementów co ich 10cio kondygnacyjne wersje więc jest spory zapas wytrzymałości.
  • tuptus
  • Offline
  • Użytkownik
  • :)
  • Posty: 2315

Odp: Duże AKWARIUM w BLOKU!!!! , Jaki największy litraż????? Dot. AKWA POWYŻEJ 375l 30/08/2015 23:30 #49161

Rysunek mam od firmy, która pośredniczyła w sprzedaży i nie wiem czy pochodzi z planu budynku czy pośredniczka sama go rysowała.
  • krzyś
  • Offline
  • Użytkownik
  • Posty: 239
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Wygenerowano w 0.16 sekundy
Ważne
  • Osoby, którym padła dorosła pawiooka o w miarę proporcjonalnej budowie,  proszone są o zrobienie jej zdjęcia i umieszczenie zapakowanej w torebkę ryby (koniecznie w pozycji wyprostowanej!) w zamrażalniku. Następnie proszę o skontaktowanie się z administratorem.
  • Portal pawiookie.pl poszukuje osób biegle posługujących się jednym z języków: angielskim, niemieckim lub też rosyjskim, w celu przetłumaczenia treści artykułów. Osoby chętne do pomocy proszone są o skontaktowanie się z administratorem.